Regery Blog

Вибір доменного імені сайту

  1. Головна › 
  2. Блог › 
  3. Вибір доменного імені сайту

Підбір доменного імені залежить від специфіки сайту. Це не просто набір символів для реєстрації на просторах Інтернету. Правильне ім'я дає користувачеві коротку інформацію про те, що є на сайті і чи варто туди заходити.

Варіанти Назв

При виборі потрібно враховувати специфіку ресурсу. Варіанти залежать від призначення сайту.

  1. Особистий блог. Тут підійде поєднання персональних даних: прізвища, назви сторінки (petrovdima.com, gotovimvmeste.com). Робіть добірку за словами, які мають відношення до ресурсу. Якщо блог про подорожі, то можна використовувати turizm, puteshestvie і т.д. (Olesyavputi.org, puteshestvyisnami.com).
  2. Продаж послуг. При створенні сторінок вузького спрямування, орієнтуються на специфіку діяльності (minitraktor.ru, euroholod.bu). Якщо на ринку вже є аналоги, то можливий підбір доменного імені по масці. У цьому випадку вказується послідовність символів, яка вже є в іншої / їх організації / ий. Вона доповнюється новими елементами (маска: * okna *, новий варіант: pokrovskiokna.ru). Оформити адресу можна за ключовими словами. Потрібно орієнтуватися на запити користувачів ( «Купити мотор» - kupitmotor.by). Це вплине на результати видачі - сайт отримає переваги в ранжируванні по даному запиту.
  3. Велика компанія. У назві вказується не окремий товар, а бренд (sony.ru, samsung.com). Вибір робиться на основі офіційного товарного знака.

Якщо не виходить самостійно придумати комбінацію, то можна використовувати сервіс підбору доменного імені. Він створить послідовність, грунтуючись на специфіці вашого ресурсу. Сервіс дозволяє швидко згенерувати найменування в режимі онлайн. Враховується напрям діяльності, призначення сайту, а також вже зареєстровані варіанти аналогічних сторінок.

Правила підбору доменного імені

Існує кілька рекомендацій, які допоможуть зробити правильний вибір найменування ресурсу.

  • Милозвучність і запам'ятовуваність. Вибирайте комбінацію, яка легко запам'ятовується і не вимагає складних артикуляційних рухів при проголошенні. Це може бути просто послідовність символів, без особливого сенсу (rum.org, stak.ru).
  • Потрібний варіант зайнятий. Якщо ви зробили вибір доменного імені і назви, а комбінація вже зареєстрована, то варто перевірити в інших зонах (зареєструватися нема на ua, а вибрати ru, org.). Також можна перекупити адресу у власника. Можливо, він не використовує домен, а лише формально є правовласником.
  • Зона дії. Перш ніж зареєструвати адресу, потрібно визначити географічну локацію дії. Якщо ви продаєте послуги або товари в конкретному регіоні, то варто це позначити (zerno.bu, kupitavto.ks.ua).
  • Термін дії. Домен купується на певний термін. Мінімальний період володіння - один рік. При бажанні можна відразу сплатити внесок на кілька років вперед. Викуповувати ім'я на довгий термін, рекомендується, тільки якщо ви впевнені, що хочете постійно розвивати свій бізнес або блог. Якщо у вас є сумніви, то краще придбати адреса на рік. У разі, якщо вам сподобається і ви захочете продовжити, можна продовжити термін володіння. Зареєстровані на кілька років домени позитивно індексуються пошуковими системами. Такі сторінки сприймаються як благонадійні. Це позитивно впливає на результати видачі і трафік.
  • Уникайте довгих слів. Не рекомендується створювати послідовність з трьох і більше слів. Така комбінація складно читається і не запам'ятовується (kylinarnyublogolegefremov.ua).
  • Правильне складання послідовності. В адресному рядку потрібно використовувати латинські символи. Якщо ви не знаєте, як правильно перекласти назву вашої фірми на латиницю, рекомендується скористатися перекодировщик.

Зони Дії

При підборі доменного імені для сайту потрібно враховувати географію дії і розкрученість бренду.

UA - підійде для відомих торгових марок, великих компаній.

com.ua - використовується підприємствами українського напрямку.

kiev.ua, kh.ua, odessa.ua - застосовується при оформленні регіональних компаній, ПП, ТОВ.

com - підійде для міжнародних підприємств, які виступають на світових ринках.

ru - використовується при створенні російських компаній.

Вплив на просування

Щоб відразу отримати трафік можна піти двома шляхами:

  1. Купити старий домен, що задовольняє запитам, з деякою посилальної масою. Такий варіант привабливий ще й тим, що адреса створена давно. Пошукові системи краще ставляться до таких сторінок, ніж до тих, які тільки що з'явилися.
  2. Зробити підбір за ключовими словами. Облік запитів користувачів позитивно впливає на видачу. Відповідна комбінація благотворно позначиться на обсязі трафіку. При оцінці релевантності враховується текстове наповнення, рейтинг, а також адреса.

Вибір доменного імені для сайту безпосередньо пов'язаний з його відвідуваністю. Підберіть звучне і пам'ятне найменування, яке відображало б специфіку вашої фірми, компанії, особистої сторінки. Regery - з нами ефективно і вигідно!


24 Кві 2019domains