Regery Blog

Скільки коштує домен?

  1. Головна › 
  2. Блог › 
  3. Скільки коштує домен?

Домени необхідні для просування сайтів в мережі. Від того наскільки вдало ви виберете найменування багато в чому буде залежати успіх вашого ресурсу. У кожного домена своя історія і своя вартість. Поговоримо про те, як дізнатися, скільки коштує купити домен і як оцінити його до або після покупки.

Домен купується назавжди?

Коли ви реєструєте доменне ім'я, ви отримуєте його в тимчасове володіння. Однак не можна купити домен назавжди. У більшості зон він орендується на період від 1 року до 10 років. Після закінчення терміну ви просто продовжуєте найменування. Якщо ви не продовжите домен, то його виставлять на продаж.

Скільки може коштувати домен?

Вартість доменів - непостійна величина. Вона складається з ряду факторів і змінюється з плином часу. Більш того, кожен реєстратор пропонує свої умови. Щоб дізнатися актуальні ціни, виберіть, де ви хочете зареєструвати домен і уточніть вартість на сайті. Наприклад, на сайті Regery відображена актуальна інформація про вартість покупки і продовження доменів в будь-якій зоні. У порівнянні з іншими реєстраторами ціни тут на порядок нижче.

Домен в Україні обійдеться від 100 до 60000 гривень. Ціна багато в чому залежить від того, в якій зоні буде зареєстровано найменування. Оренда домену в зонах: com.ua, in.ua буде коштувати до 200 гривень в рік. Якщо ви хочете зареєструватися в зонах: org, com, info, то доведеться заплатити в середньому 300 гривень. Національний домен .ua обійдеться близько 1000 гривень, а міжнародна зона .host майже 2000 гривень.

Також є окрема категорія найменувань - преміум-домени. Тут ціни на порядок вище. Наприклад, moments.co варто 42,599 $, а hotels.com - $ 11 мільйонів.

Як оплатити домен?

Найменування переходить у володіння до користувача після оплати домена. Якщо ви підібрали вільний і звучне ім'я, то краще відразу купити його. До тих пір поки кошти не внесені, найменування залишається доступним для реєстрації іншими користувачами. Оплатити домен можна різними способами:

  • Банківської картою
  • Bitcoin, Ethereum або інший криптовалюта
  • Webmoney
  • Гаманець Kiwi
  • Apple Pay
  • Банківський переказ

Що впливає на вартість домену?

  • Зона реєстрації. Є дорогі і недорогі зони. Купити домен за невеликі гроші можна, наприклад, в регіональних зонах. Дорожчі доменні імена будуть в тематичних популярних зонах radio, bank і т.п.
  • Довжина найменування. Чим коротше ім'я, тим дорожче воно коштує. Чому так? Короткі найменування легко читаються, легко запам'ятовуються і відтворюються. Домени з двох, трьох або чотирьох букв купують переважно великі фірми, які ведуть бізнес на міжнародній арені. Часто короткий найменування можна отримати, тільки викупивши його в іншого користувача, так як всі вони вже були зареєстровані раніше.
  • Цінний комбінація. Милозвучні імена коштують дорожче. Їх продають і перепродують, часто такі домени спочатку реєструють для подальшого перепродажу за завищеною вартістю.
  • Додаткові послуги. Часто крім реєстрації домену, реєстратори пропонують ряд послуг. За це передбачена окрема плата. Ви можете додатково купити сертифікат безпеки або налаштувати шифрування. Іноді послуги обходяться дорожче самого домену.
  • Цінова політика реєстратора. За свої послуги реєстратори беруть гроші, тому вартість кожного домена включає не тільки ціну самого продукту, але і послуги посередника. Вартість послуг кожен реєстратор призначає індивідуально, тому ціни у всіх різні. Якщо реєстратор надає послуги хостингу, то можна разом з тарифом отримати домен безкоштовно або з хорошою знижкою.
  • Термін реєстрації. Зазвичай домени реєструють на рік. Але деякі реєстратори пропонують знижки, якщо ви орендуєте найменування на 5-10 років.
  • Персональні пропозиції і знижки від реєстраторів. Іноді реєстратори влаштовують акції і пропонують домени за нижчими цінами.

Як дізнатися вартість свого домену?

Дізнатися вартість імені допоможе сервіс оцінки від Godaddy. З ним ви дізнаєтеся, скільки коштує домен і як вигідно його можна продати. Для оцінки використовується машинний алгоритм, який аналізує попередні ціни на аналогічні домени і порівнює з поточною ситуацією на ринку. Сервіс використовує в своїй роботі великі обсяги даних і аналізує лексичні особливості слів, адже чим цінніше слова в найменуванні, тим воно дорожче.

Важливий момент: аналіз проводиться безкоштовно.

Вартість домена важливо знати в наступних випадках:

  • Якщо ви хочете купити найменування. Оцінити можна будь-який домен навіть якщо він зареєстрований на іншого користувача. Якщо ім'я вам дуже подобається, то ви можете оцінити його і запропонувати власнику свою ціну.
  • Якщо вам потрібно продовжити період реєстрації. Продати домен ви завжди встигнете, але чим довше домен існує в мережі, тим він стає цінніше. Пошукові системи більше довіряють старим перевіреним найменувань і краще ранжируют такі сайти. Тому не поспішайте відмовлятися від імені, а дивіться на нього як на якусь інвестицію, адже через деякий час його можна буде продати дорожче.
  • Якщо ви хочете продати домен. Якщо ви вирішили, що момент настав і потрібно продати домен, то оціните його вартість і виставите на аукціоні. Вони проводяться в будь-якій країні, тому проблем не виникне. Ви можете продати домен на аукціоні в Україні, Росії, або в будь-якій державі.

За допомогою сервісу ви можете перевірити будь-яку кількість доменів і оцінити їх вартість. При аналізі не враховується ціна пов'язаних з найменуванням веб-сайтів.


21 Тра 2020domains