Regery Blog

Найпопулярніші домени для реєстрації в 2019 році

  1. Головна › 
  2. Блог › 
  3. Найпопулярніші домени для реєстрації в 2019 році

Зареєструвати домен в таких популярних доменних зонах як .com, .net. info, .biz, непросто. Там практично не залишилося вільних і красивих найменувань. Але це не означає, що знайти лаконічне і звучне ім'я неможливо. Щорічно на ринку з'являються нові доменні зони, які стрімко розвиваються і користуються попитом серед інтернет-користувачів. Пропонуємо вашій увазі актуальний рейтинг популярності доменів серед клієнтів Regery.

Рейтинг доменів

.BIZ.UA - пріоритетна зона для українських користувачів. Вибір багатьох покупців завдяки невисокій вартості, прямий асоціації з бізнесом і більшій кількості вільних імен, ніж в традиційному домені com.ua

.XYZ - активно використовується і в нашій країні і за кордоном. Зона налічує понад 1,5 мільйона зареєстрованих доменних імен. Гарною рекламою зони стало те, що компанія Google активно використовує її в рамках свого холдингу Alphabet.

.ONLINE - займає третє місце в рейтингу. Набув широкого поширення за актуальне найменування.

.CLUB - активно використовується з 2014 року. Зона стала популярною після того як репер 50 Cent створив там свій сайт.

.SITE - є альтернативою великих зон .com або .ru. Користується популярністю серед російськомовного населення.

.SPACE - універсальна зона, яка набирає популярність. За перший квартал 2019 року було зареєстровано 13 тисяч нових доменів.

.TOP - активно використовується в 100 країнах світу. На даний момент в зоні зареєстровані користувачі з понад 100 країн і регіонів.

.IO - не має територіальної приналежності і використовується у всьому світі. Отримала популярність за рахунок стартапів, які реєструють в зоні.

.ME - активно використовується для ведення особистих і корпоративних блогів.

Чому нові доменні зони користуються популярністю

При виборі домена виникає питання про актуальність доменної зони. Якщо вона не входить в число міжнародних, як, наприклад .com, то чи принесе вона бажану аудиторію? Або сайт залишиться на задвірках інтернет простору?

Нові доменні зони з'являються і розвиваються саме за рахунок того, що старі міжнародні майданчики вичерпують свої можливості. Їм більше нікуди розширюватися і все, що залишається, це створювати нові зони. Тому не бійтеся помилитися з вибором домена - нове не завжди поступається старому.

Чому ж з'являються нові популярні доменні імена?

  1. У нових зонах багато вільних імен. Вони не завантажені як старі платформи. Тут легко можна підібрати лаконічне і звучне найменування, яке допоможе з просуванням ресурсу.
  2. Серед нових найменувань зустрічаються дуже креативні, які чіпляють користувача і закликають його перейти по посиланню. Такі домени підкреслюють специфіку проекту, відображають напрямок діяльності. До таких імен можна віднести домени .beer, .auto, .capital і багато інших.
  3. Якщо зона стрімко розширюється, то є ймовірність в майбутньому продати куплене ім'я за вищою ціною.

Підведемо підсумки

Ми розглянули найпопулярніші домени поточного року. Кожен з них має свою специфіку, однак, усіх об'єднує можливість реєстрації фізичною або юридичною особою і відсутність обмежень. З таким ім'ям ви зможете створити перспективний проект, який буде добре індексуватися пошуковими системами і користуватися популярністю у інтернет-користувачів.


24 Січ 2020domains