Regery Blog

Як налаштувати домен

  1. Головна › 
  2. Блог › 
  3. Як налаштувати домен

Зареєструвати домен можна у будь-якого вподобаного реєстратора. Процедура в більшості випадків стандартна і складається з одних і тих же дій: потрібно вибрати вільне найменування, заповнити анкету і сплатити покупку. Однак щоб використовувати домен після придбання, його потрібно налаштувати. Якщо ви підібрали ім'я в одній компанії, а хостинг замовили в інший, то врахуйте, що панелі управління, напевно, будуть сильно відрізнятися і можуть виникнути складності.

Зв'язати домен з хостингом

Домен - це просто адреса в адресному рядку. Поки він не прив'язаний до хостингу, він нічого з себе не представляє. Налаштування домену складається з трьох операцій:

  1. Дізнайтеся NS чи інакше Name Servers сервера вашого хостингу. Знайти цю інформацію не складно - зазвичай її надає реєстратор. Також NS-дані зберігаються в панелі «Управління доменами» і ви можете подивитися там всю необхідну інформацію. В окремих випадках потрібно вказати IP. Його вам також повідомлять в листі при покупці домена.
  2. Введіть отриману інформацію в панель сервісу з доменами. Так як панелі різних реєстраторів сильно відрізняються, знайдіть розділ якось пов'язаний з DNS і перейдіть в нього. Виберіть пункт «Управління ДНС-серверами. Делегування »і введіть дані хостингу. Це основний параметр настройки домену. Інакше кажучи, А-запис. У ній вказується IP адреса сервера, на якому знаходиться хостинг. Прописати ДНС сервера можна в особистому кабінеті в розділі, де вказані всі ваші домени. Просто клікніть напроти потрібного найменування «Налаштувати» і введіть потрібні дані. У всіх графах типу «А» змініть IP адреси.
  3. Для роботи сайту в досить змінити тільки А-записи, інші рядки - це додаткові поштові та FTP сервіси, які налаштовуються пізніше. На цьому етапі ви можете нічого з ними не робити. Якщо система запропонує створити сайт, тобто окрему папку для домену, то прислухайтеся до її порадою. Так вам самим буде зручніше. Після того як ви внесли всі необхідні дані, просто натисніть «Оновити» внизу форми редагування.

Врахуйте, що настройка домену може зайняти до 48 годин.

Коли домен реєструється окремо від хостингу, можна піти й іншим шляхом. Налаштування в цьому випадку буде більш глобальною і вам доведеться змінити NS сервера. Після зміни на нових NS серверах дані в домені вже будуть коректні. Так вам не доведеться редагувати IP адреси. Цю операцію можна також виконати в особистому кабінеті в розділі, де вказані ваші домени. В меню налаштувань потрібно вибрати пункт, пов'язаний з налаштуванням або редагуванням NS.

Налаштувати хостинг

Щоб зрозуміти, як поставити домен на хостинг, потрібно розібратися з SFTP або FTP і базами даних. SFTP - це завжди захищене з'єднання, тому перевагу варто віддати саме йому. Але якщо ви все ж хочете спробувати звичайний FTP, то спершу перевірте інформацію, отриману від реєстратора, можливо, там є всі необхідні дані для доступу. Якщо доступів немає, то знайдіть розділ FTP-акаунти або подібний блок. Створіть акаунт і введіть його в свій FTP-клієнт. Інструкцію з налаштування ви також знайдете на самому хостингу.

Налаштування хостингу також пов'язана зі створенням баз даних. Іноді вона буває підготовлена ​​заздалегідь, але частіше її потрібно створювати самостійно. Для цього знайдіть розділ «MySQL» або «Бази Даних» і створіть там базу банних. Іноді крім самої бази спершу потрібно створити самого користувача. У цьому випадку не забудьте відкрити доступ до редагування інформації. Щоб подивитися базу даних або щось змінити в ній, вам знадобиться посилання на phpMyAdmin.

Що робити, якщо домен вже працює на стандартних NS?

Якщо ви придбали новий хостинг і вам прийшов лист з новими NS-адресами, то у вас є два варіанти дій:

  1. Ви можете нічого не робити. Якщо ви не хочете, щоб сайт переїхав на новий хостинг - це ваше право.
  2. Ви можете змінити хостинг. Якщо ви зміните старі NS на ті, що прийшли в листі, то ваш сайт просто переїде на сервер хостингу і надалі керувати ним ви зможете з новою панелі, яка знаходиться безпосередньо на сервері цього самого хостингу.

Чи варто змінювати дані NS при оновленні хостингу, ви вирішуєте самі. Тут все залежить від загальної кількості доменів, якими ви володієте, а також від того, на якому сервері сконцентрована велика їх частина. У будь-якому випадку, управляти доменами зручніше з одного місця, тому краще розміщувати їх на одному хостингу.


26 Чер 2020domains
Далі