Regery Blog

Як підібрати домен для сайту

  1. Головна › 
  2. Блог › 
  3. Як підібрати домен для сайту

Дуже багато користувачів задаються питаннями про те, який домен вибрати для сайту. Це дуже важливе питання, адже доменне ім'я в чому є візитною карткою майбутнього інтернет-ресурсу, тому дуже важливо підбирати його правильно.

Чому необхідно доменне ім'я?

Придбання доменного імені має наступні переваги:

  • ідентифікація сайту в мережі;
  • підвищення престижу компанії;
  • обов'язкова вимога для юридичних осіб, яке в подальшому позначається позитивно на клієнтурі і продажах.

Правила підбору доменного імені

Якщо ви задумалися про те, як підібрати домен для сайту, то вам варто керуватися наступними правилами:

  1. Унікальність, яка буде відповідати обраному вами інтернет-ресурсу.
  2. Асоціативний ряд. Дуже важливо вибирати таке доменне ім'я, щоб у користувачів складалися виключно позитивні асоціації.
  3. Змістовний посил. Важливо підбирати таке доменне ім'я, щоб воно було не просто коротким або красивим, але і несло в собі сприятливий смисловий посил.
  4. Простота. Таке доменне ім'я має бути лаконічним і не викликати у клієнтів складнощів при проголошенні.
  5. Лаконічність. Довгі доменні імена запам'ятовуються дуже погано, тому потрібно підбирати максимально короткий доменне ім'я.

Правила при створенні доменного імені

Якщо ви задумалися про те, як зробити свій домен, і вже перейшли до його реєстрації, то варто дотримуватися таких правил:

  1. Не рекомендується використовувати дефіс, так як у багатьох випадках він негативно впливає на людське сприйняття. З іншого боку, в залежності від того, що конкретно з себе представляє ваша організація, наявність дефіса може бути абсолютно виправданим і зіграє сприятливу роль.
  2. Підбираючи домени для сайтів, не варто активно користуватися транслітом, так як це може призвести до небажаних проблем при реєстрації доменного імені. Для того щоб уникнути таких складнощів, варто відмовитися від використання трансліта.
  3. Якщо в якості доменного імені використовується значення англійською мовою, дуже важливо стежити за його коректністю. Англійське доменне ім'я з помилкою не буде привабливим ні для кого.

Інші правила

Доменні імена поділяються на кілька рівнів, тому перед реєстрацією потрібно визначитися з тим, який рівень і скільки рівнів потрібні конкретно для вашої організації.

Також необхідно визначитися з тим, для чого вам це доменне ім'я. Для бізнесу або для особистого користування? Залежно від цього варто визначати подальший концепт доменного імені.

Тепер ви знаєте про те, як вибрати доменну зону. Дотримуючись простих рекомендацій при реєстрації доменного імені і його підборі, ви обов'язково підберете для себе вдале доменне ім'я, яке позитивно позначиться на вашій компанії і підвищить рівень клієнтуру, а також майбутні продажу.


22 Лют 2019domains