Regery Blog

Як зареєструвати свій домен

  1. Головна › 
  2. Блог › 
  3. Як зареєструвати свій домен

Щоб уникнути можливих проблем з запуском і розкручуванням сайту, потрібно знати, як і де зареєструвати домен. Від цієї операції залежить подальше просування ресурсу.

Учасники процесу

Реєстрація домену передбачає участь кількох осіб.

Власник домену - фізична або юридична особа, яка купує права на використання доменного імені. Власник подає заявку реєстратору або реселлеру. Права і обов'язки сторін описані в правилах користування сервісом. Для успішної реєстрації вбрання найменування домену має бути вільним і відповідати ряду вимог.

Реєстратори - організації, уповноважені здійснювати операції з продажу найменувань. Діяльність цих центрів реєстрації доменів регламентується угодами (RAA) з ICANN, а також угодами з реєстрами доменних зон.

Реселери - особи уповноважені реєстраторами на здійснення продажу доменів і надання ряду інших послуг. Вони також займаються хостингами, створенням поштових скриньок для електронної пошти і т.д. Реселери не мають права самостійного надання послуг, вся їх діяльність контролюється реєстраторами.

Оператори реєстратур, реєстри - особи, які підтримують реєстр доменних імен. Вони приймають запити від реєстраторів або реселерів на реєстрацію доменів.


На що звернути увагу

При реєстрації домена сайту варто звернути увагу на наступні нюанси:

  • Реальні дані. Не варто використовувати вигадану контактну інформацію. Анонімна реєстрація домену може вийти боком самому власнику. У разі перевірки доступ до домену буде втрачено, і повернути його не вийде.
  • Поштова скринька. Для реєстрації найкраще використовувати основний поштову скриньку. Це дозволить завжди бути в курсі, якщо щось піде не так. Однак варто подбати про збереження персональних даних і налаштувати для поштової скриньки двоетапну авторизацію.
  • Перевірений сервіс. Для виконання операції краще звертатися до акредитованих реєстраторів доменів. Безкоштовні домени, що йдуть в комплекті з хостингом, краще не використовувати. Тут можуть виникнути проблеми при переносі. Найкраще придбати доменне ім'я та хостинг в різних організаціях. Це забезпечить надійність, а також якість роботи.

Просування в мережі

На трафік впливає велика кількість чинників. Перш ніж придбати адреса, потрібно з ними ознайомитися.

  1. Час існування. Якщо ви хочете відразу підвищити рейтинг вашої сторінки, то варто придбати старий домен. Пошукові системи позитивно реагують на давно створені сторінки. Нові портали сприймаються з підозрою. Для розкрутки нового імені, потрібен час і позитивна статистика відвідуваності: низька кількість відмов і т.д. Однак тут може існувати небезпека придбати ресурс, раніше містить заборонений контент і знаходиться в чорних списках пошукових систем.
  2. Милозвучність і запам'ятовуваність імені, а також його зв'язок з тематикою сайту. В ідеалі в назві повинен фігурувати запит, який користувач вбиває в рядок пошуку. Відповідна комбінація благотворно позначиться на обсязі трафіку.
  3. Термін дії. Пошукові системи добре реагують на довгострокові сторінки. Якщо ви придбаєте домен на кілька років, то це збільшить ваші шанси на перші рядки видачі. Однак варто враховувати специфіку вашої роботи. Якщо ви сумніваєтеся, що будете довгий час займатися проектом, то краще зробити domain реєстрацію на рік.

Як зареєструвати свій домен

Щоб отримати право на використання доменного імені, потрібно виконати наступні дії:

  1. Ознайомтеся з раніше створеними сайтами в обраній зоні. Особливу увагу зверніть на сторінки схожі за тематикою з вашим майбутнім ресурсом. При наявності конкурентів, ознайомтеся з їх сайтами.
  2. Придумайте унікальну послідовність символів для адресного рядка. Від того наскільки вдалим буде ваше найменування, залежить успіх просування всього сайту в мережі. Не варто використовувати велику кількість слів - максимальний розмір три слова. Комбінація повинна легко читатися і запам'ятовуватися. Не варто зловживати з цифрами і дефісами.
  3. Визначте ступінь унікальності. Для перевірки вільних доменів можна скористатися спеціальними сервісами. Кількість вільних імен залежить від зони, яку ви вибрали.
  4. Заповніть заявку на покупку. Тут вам потрібно вказати свої контактні дані. Для покупки доменів в деяких зонах (наприклад .ua) необхідно надати додаткову інформацію.

Скільки реєструється домен? Спершу обране ім'я проходить перевірку на унікальність і відповідність вимогам обраної зони дії. Ресурс переходить у володіння покупця відразу після оплати. Деякі зони, такі як .ua, скористайтесь перевірку, занімает1-2 робочих дня.

Куди звернутися? Вибрати й оформити домен можна в режимі онлайн. Для цього найкраще звернутися в перевірену компанію. Наприклад на сервіси Regery.


27 Лип 2019domainsseo