Regery Blog

Моніторинг доменів що звільняються

  1. Головна › 
  2. Блог › 
  3. Моніторинг доменів що звільняються

Чи можна купити домен, який комусь належить? Відповідь - можна. Якщо вам сподобалась якась назва, але вона вже використовується - це не назавжди. Домен купується на певний час, потім його необхідно продовжувати. Іноді цього не відбувається. Причин тут багато: відсутність грошей, втрата інтересу до проекту, банальна забудькуватість і т.д. Непродовженний домен виставляється на продаж, а це відмінний шанс для тих, хто хоче отримати найменування з хорошою репутацій і звучним поєднанням букв в адресному рядку. Поговоримо про те, як перехопити домен і отримати на нього права.

Життєвий цикл домену

Доменне ім'я проходить кілька етапів життя:

  1. Використання власником. Домен реєструється і експлуатується за призначенням. Там може розміщуватися будь-який ресурс з будь-яким контентом.
  2. Продовження. Доменні імена купують на певний термін - рік. Період продовження активується після після оформлення продовження. Якщо домен не продовжено, то його виставляють на продаж.
  3. Переважне продовження. Період становить зазвичай 30 днів. Якщо власник вносить гроші, то ім'я повертається в його користування.
  4. Видалення. Період настає після закінчення терміну періоду продовження. Домен звільнюється и його можуть знову придбати.

Моніторинг доменів що звільнюються

Якщо вас зацікавив якийсь конкретний домен, то необхідно постійно моніторити його статус. У цьому вам допоможе така річ, як відстеження доменів. Ви оформляєте заявку на відстеження, сервіс стежить на змінами домену і відправляємо вам повідомлення. Якщо домен не буде своєчасно продовжений після закінчення терміну дії, вам прийде повідомлення про те, що ви можете перекупити його.

Автовикуп доменів що звільнюються

Якщо вас цікавить деякий домен і ви не хочете зро за ним, то сервіс Автовикуп доменів для вас. Ви оформляєте заявку на автопокупку конкретного домену, ми резервуємо суму оплати і стежимо за доменом. Якщо він звільнився - то ми його автокупуэмо для вас, а якщо продовжився - то звільняємо резерв на баланс.

Як забронювати автовикуп домену

Процедура включає кілька етапів:

  1. Додайте замовлення на сайті реєстратора. Внесіть грошові кошти.
  2. Коли термін дії домену закінчиться, система автокупіт його. Якщо ви єдина людина, який подав заявку, то він перейде до вас без додаткових витрат.
  3. Якщо заявок декілька, то візьміть участь в аукціоні. Підвищуйте ставку в міру необхідності.

Ви можете повернути кошти на баланс, якщо домен за підсумком придбає інша людина або домен буде продовжений поточним власником. Також можна скасувати автопокупку в будь-який час.

Гарантія покупки

Викуп домену багато в чому залежить від поточного власника. Гарантувати покупку неможливо. Однак якщо власник вчасно не внесе кошти і не продовжить домен, то у вас є всі шанси дістати його.

Перевірити, коли звільниться домен можна на сайті реєстратора. Також вам надішлють повідомлення, якщо статус зміниться.

Як дізнатися, коли звільниться домен

Після того як заявка на покупку домену що звільнюється подана, можна моніторити статус найменування. Реєстратори роблять це щодня, щоб підвищити шанс на успішне перехоплення домена, а сервіси Regery використовують штучний інтелект для отримання точної дати звільнення домену, а також високу швидкість обробки запитів.

Вся інформація про домени  що звільнюються фіксується в особистому кабінеті на сайті реєстратора. Там відображаються ваші поточні заявки, термін їх дії, статус найменувань і т.д.

Аукціон

Послуга доступна в будь-якій країні або регіоні. Ви можете купити домени що звільнюються в Україні, Росії, республіці Білорусь і т.д. Ім'я виставляється на аукціон через 30 днів після закінчення терміну реєстрації.

Аукціон проводиться у кількох реєстраторів. Пропозиції не пов'язані між собою, тому чим більше ви подасте заявок, тим вищі ваші шанси отримати домен. Будь-який користувач може подати заявку на вподобане найменування через різних реєстраторів. Ставки не перетинаються один з одним, тому ключова вартість може сильно відрізнятися. Якщо в однієї компанії домен коштує 500 гривень, то в іншої може оцінюватися в 5 тисяч.

Всі дані по учасниках надходять до реєстру. При обліку ставок оцінюється розмір внеску і швидкість. Чим більше ви платите або чим швидше подали заявку, тим краще.

Що робити, якщо замовлення не виконано

Якщо доменне ім'я перейшло до іншої людини або власник продовжив його, то ви можете спробувати перехопити інший домен.


21 Лис 2019domains