Regery Blog

Доменні імена 3 рівня

  1. Головна › 
  2. Блог › 
  3. Доменні імена 3 рівня

Домен 3 рівня не користується великою популярністю серед веб-майстрів, але разом з тим йому властиві деякі переваги. В Інтернеті відзначається чіткий поділ сайтів, певна ієрархія: різні рівні доменів служать в різних цілях. Зустрічаються домени 1, 2, 3 і навіть нижчих рівнів. У кожного з перерахованих сегментів є власне призначення.

1 рівень служить областю національного значення, тематичної зоною. До нього відносяться позначення ORG, COM, RU і ін. Володіти ім'ям першого порядку не дозволяється фізичним особам. Вартість реєстрації домену в даному сегменті досить висока, тому володіють ресурсами в цій області переважно юридичні особи. SITE.RU - типовий приклад назви другого рівня, який служить для створення сайтів приватних і юридичних осіб. Безкоштовне доменне ім'я 3 рівня матиме назву наприклад FORUM.SITE.RU. Такий варіант вважається мубдоменом або піддоменом.


Призначення

Є ряд обставин, при яких можуть знадобитися домени третього рівня. До головних причин, через які люди відчувають потребу в подібного роду пропозиціях, відноситься логічний поділ сайту. Більшою мірою це стосується веб-ресурсів, що спеціалізуються на продажу безлічі товарів схожої тематики. Для прикладу наведемо сайт інтернет-магазину з продажу їжі з ім'ям GASTRO.RU.

З метою зручності допускається створення піддомена FORUM GASTRO.RU, де можна буде обговорювати асортимент, а також торкатися будь-яких питань щодо продуктів харчування. Також можна створити ще один піддомен, наприклад, для технічної підтримки. Це властивість домену 3 рівня позитивно позначається на зручності користувача сайту, який може вибирати відповідний йому розділ.

Цікавий факт! Мабуть, найбільш відомим і показовим прикладом даного сегменту Інтернету є сайт відомої Вікіпедії.

Реєстрація домену 3 рівня допомагає створювати особисті сторінки, які використовуються організаціями або приватними особами. Ця зона відмінно підходить для сайтів-візиток. Зареєструвати домен третього рівня можна в цілях тренування, набуття практичних навичок ведення сайту в Інтернеті. В такому випадку реєстрація та користування субдомена будуть безкоштовними. Пропонуємо скористатися підтримкою фахівців компанії «Regery» - досвідчених консультантів в області інтернет діяльності. Досвідчений реєстратор надасть допомогу в питаннях створення домену 3 рівня.

Як стати користувачем?

Є кілька способів заволодіти доменом третього порядку. Ви можете скористатися послугами сайту, що пропонує безкоштовний хостинг. Також поширений варіант - безкоштовне створення домену 3-го рівня при придбанні домена 2 рівня. Для домену sweets.com можна в панелі управління додати blog.sweets.com Найчастіше документи для реєстрації не потрібні. Може здатися, що все привабливо і вигідно, проте це не зовсім так. Є кілька аргументів, які відлякують веб-майстрів від безкоштовної реєстрації імен 3 і більше низьких рівнів:

  • назву складно запам'ятати і набирати;
  • обмеження в управлінні. Особливо ліміти стосуються обсягів контенту;
  • у досвідчених користувачів виникають деякі підозри щодо таких доменів;
  • велика частина пошукових систем партнерських програм не обробляють назви 3 порядку, тому розкрутка проекту і виведення на перші позиції видачі практично неможливі;
  • це не комерційний сегмент Інтернету;
  • зазвичай власник домену, в рамках якого зареєстровано і використовується ім'я третього рівня, має право встановити рекламу і отримувати прибуток на вашому сайті;
  • зміна хостингу змушує заново приступати до сео прасування.

Домени 3 порядку і нижче безкоштовні, але в ряді випадків їх застосування невиправдано. Перш ніж вибирати рівень домену рекомендуємо проаналізувати перераховані вище недоліки. Якщо в ваших обставин вони не критичні, звернути увагу на домен варто. Тим більше, що у нього є великі переваги - відсутність плати і можливість отримати навички у веденні ресурсу. Пропонуємо допомогу співробітників компанії Regery в питаннях реєстрації імені у відповідному сегменті.


22 Тра 2019domains